Om oss

Velkommen til Patrusli Gaard!

Navnet Patrusli kommer fra Pater-hus, dvs. Paterens eller den katolske prestens hus. I tiden før reformasjonen var hele nordsida av Stugusjøen klostergods under Bakke Nonnekloster i Trondheim. På denne måten formet Paterhuslia seg, som senere ble til Patruslia.

Her på Patusli jobber vi sammen, og innenfor hver våre fagområder. Gården har vært i familiens eie siden 1892, og har drevet med turisme i lang tid. Allerede i 1905 ble gården til Atle’s bestemor omtalt som overnattingssted i en NSB-brosjyre.

Atle husker godt påskene på 1960-tallet. Da fikk barna flytte ut fra soverommene og ta med seg soveposen under kjøkkenbordet. Da var hele huset bebodd av påsketurister i helpensjon.

Atle’s bestefar hadde en allsidig driftsform med kyr, sau, geiter og hest. Under andre verdenskrig var det nok spesielt geiteholdet, og salg av geitost som berget familien gjennom en vanskelig tid.

I dag er hovedaktiviteten hos oss ridning. Siri er utdannede instruktør, og har en stor kjærlighet til hestene på gården. Atle liker seg best oppe i fjellet og guider turistene gjennom den storslåtte naturen Stugudal har å by på.

Hest har alltid vært en viktig del av gårdens historie, først som arbeidshest i jordbruket, deretter til kjøring av varer. Atle’s bestfar fraktet varer fra Trondheim og ut til butikken i bygda. Deretter bars det videre til Kjøli Gruver i Haltdalen.

I 1979 flyttet Siri og Atle oppover til gården, hvor de har drevet med både sau og snekkerverksted, i tillegg til hest. Siri begynte å ri allerede som 10-åring, og fikk arbeid hos Dyrhaug ridesenter først på 70-tallet. Etter hvert som det ble økning i egne hester, startet de opp med kommersiell ridning på slutten av 90-tallet.

Ballen begynte å rulle, og det er blitt satt opp utleiehytter, spisesal, storkjøkken og peisestue, samt utvendige fasiliteter. Patrusli Gaard er i full vekst! Vi er også godkjent som opplæringsbedrift og Inn På Tunet aktør.

Vi kan tilby en rekke aktiviteter og vi skreddersyr opplegg for alt fra bursdagsfeiringer til konfirmasjon og bryllup. Vi serverer lokal mat, med naturlige råvarer av høy kvalitet.

På gården finner du hester, hunder, kaniner, ender og høns av ulike slag.

Vi er heldige som har hverandre og denne livsstilen. Mye arbeid, men verdens beste arbeidsplass!

 

VELKOMMEN TIL OSS!

Siri og Atle