Rideweekend

«Takk for en fantastisk helg sammen med dere og hestene! Vi har snakket mye om begge dagsturene i ettertid og har kommet fram til at dette er opplevelser vi kommer til å ta med oss resten av livet. Turen av den mer rolige typen på lørdag, med det flotte terrenget og utsikt som tok pusten fra oss var den perfekte oppvarmingen til en litt heftigere «tempo-tur» på søndag! Begge turene var helt unike og ga oss både avslapping og fri fra hverdagens jag og mas til adrenalin og sann fryd der vi galopperte inn gjennom skogen!»

HEIDI HOLBERG LIABØ

 

Rideweekend

Lyst på en helg med flotte ride- og naturopplevelser, velvære, god mat og stemningsfull kveldskos rundt bålet?

Et helgeopphold starter gjerne med ankomst fredag ettermiddag/kveld. Innkvartering på enkelt- eller dobbeltrom i hytter før kveldsmat i spisesalen. Der prater vi om helgas opplegg, og kanskje fordeler hester etter deltakernes ferdigheter.

Etter en god natts søvn blir det frokost i spisesalen, hvor vi også smør nistepakke til dagens ridetur. Rideturen starter vanligvis med en innledende instruksjon på ridebanen, hvor deltakerne lærer det mest grunnleggende, og også rir litt slik at de føler seg noenlunde komfortabel med hesten. Deretter rir vi opp gjennom bjørkeskogen og inn på fjellet, før vi rir ned til lavvocampen og tar en rast rundt bålet. Etter rasten rir vi rundt og til topps på Storvollvola, med utsikt til flotte fjellområder som Sylane og Skarsfjella, før vi returnerer til gården.

Om noen da har fått støle muskler, kan det kanskje passe med en time i massasjebadet, før en treretters middag i spisesalen. Kvelden avsluttes med kaffe rundt bålet i årestua, hvor deltagerne kan kose seg videre utover kvelden.

Søndag er det også frokost før ridetur, som da gjerne går på sydsida av Stugusjøen –  over Litjvola og ned mot Øvlingen hvor vi raster i det fri om været er godt. Underveis blir det også en del muligheter for tempoetapper, om deltakerne skulle ønske det. Etter ca. 6 timers ridning er vi tilbake på gården, hvor deltakerne saler av og sjekker ut, og noen benytter også anledningen til å bestille samme helg neste år.

Det er muligheter for andre opplegg og turtraseer, vi skreddersyr dette etter deltakernes ønsker!

 

Programmet kan f.eks. se slik ut:

 • Ankomst fredag kveld til innkvartering i ferdig oppredde senger i dobbeltrom i hytte(r).
 • Kveldsmat og info om opplegget.
 • Frokost lørdag morgen med smøring av matpakke til rideturen.
 • 6-timers ridetur som starter med innledende instruksjon på bane. Vi rir deretter opp gjennom skogen og en runde inn på fjellet, før vi raster ved en lavvo på tregrensen. Her koker vi kaffe/sjokoladedrikk og nyter medbragt niste, og kanskje noe til. Så går turene videre til fjells med vekselvis flott utsikt østover, nordover og vestover; med en liten stopp på toppen, før vi returnerer til gården.
 • En time i massasjebadet.
 • Middag i spisesalen.
 • Kaffe (og evt. noe medbragt) rundt bålet i årestua utover kvelden etter eget ønske.
 • Frokost søndag med smøring av matpakke til rideturen
 • 6-timers ridetur på sør-sida av Stugusjøen, over Litjvola og ned til Busjøen, hvor vi raster i det fri. Muligheter for en del tempoetapper om dere skulle ønske det.
 • Retur til gården ca kl. 16.00, før utsjekk og avreise.

 

Ta kontakt for pristilbud!

Ei flott helg for vennegjengen eller arbeidskollegaene!

Ridning skjer på eget ansvar. Aldersgrensen er på 10 år, og vi har en vektbegrensning på 100 kg.

Det er satt opp rideweekend følgende helger:

 • Det er foreløpig ikke satt opp kort rideweekend i 2024!

 

 

Kort Rideweekend

Ankomst fredag ettermiddag. En ride-økt på ca 1,5 t. før kveldsmat. Mulighet for massasjebad og opphold rundt bålet i årestua utover kvelden.

Rideøkten tilpasses deltakerne. Om det er nybegynnere, kan vi ta en dobbel ridetime med grunnleggende instruksjon, slik at dere har bedre utbytte av påfølgende tur(er). Noe vante kan ta en liten tur i skogen, mens de mest vante kanskje har lyst til å prøve vår galopp-tur i skogen.

Lørdagen starter med frokost og smøring av matpakke, før vi legger ut på en heldags ridetur tilpasset deltakernes ferdigheter. Rast rundt bålet, enten i det fri, eller i en av våre lavvoer. Vi koker kaffe/sjokolade-drikk, og har kanskje med et kakestykke. Mulighet for grilling av medbragt ostesmørbrød, pølser etc. Resten av turen går i flott fjellterreng

Tilbake på gården ca 16:00, hvorpå deltakerne drar hver til sitt etter et forhåpentligvis opplevelsesrikt og avslappende døgn.

Ta kontakt for pristilbud!

Det tilkommer et tillegg på kr. 150,- per pers. for massasjebad, og kr. 200,- per pers. for opphold i årestua utover fredagskvelden ved valg av dette.

Ridning skjer på eget ansvar. Aldersgrensen er på 10 år, og vi har en vektbegrensning på 100 kg.

Det er satt opp kort rideweekend følgende helger:

 • Det er foreløpig ikke satt opp kort rideweekend i 2024!

 

 

Mor og datterhelg

Mor og datter-helg er en rideweekend som kjøre fra fredag til søndag, se program for rideweekend lengre opp på siden.

Det er satt opp mor og datter-helg følgende helger:

 • Det er foreløpig ikke satt opp mor og datter-helg i 2024!

 

 

Voksenhelg (45+)

Voksenhelg er en rideweekend for oss over 45, den kjøres fra fredag til søndag, se program for rideweekend lengre opp på siden.

Det er satt opp voksenhelg (45+) følgende helger:

 • Det er foreløpig ikke satt opp voksenhelg i 2024!

 

Ta kontakt på telefon 90 10 46 00 eller til e-postadresse: post@patrusli.no for nærmere informasjon og for bestilling av datoer!

Last ned informasjonsbrosjyre for 2024 som PDF