Om oss

Velkommen til Patrusli Gaard!

Navnet Patrusli kommer fra Pater-hus, dvs. Paterens eller den katolske prestens hus. I tiden før reformasjonen var hele nordsida av Stugusjøen klostergods under Bakke Nonnekloster i Trondheim. På denne måten formet Paterhuslia seg, som senere ble til Patruslia.

Her på Patusli jobber vi sammen, og innenfor hver våre fagområder. Gården har vært i familiens eie siden 1892, og har drevet med turisme i lang tid. Allerede i 1905 ble gården til Atle’s bestemor omtalt som overnattingssted i en NSB-brosjyre.

Atle husker godt påskene på 1960-tallet. Da fikk barna flytte ut fra soverommene og ta med seg soveposen under kjøkkenbordet. Da var hele huset bebodd av påsketurister i helpensjon.

Atle’s bestefar hadde en allsidig driftsform med kyr, sau, geiter og hest. Under andre verdenskrig var det nok spesielt geiteholdet, og salg av geitost som berget familien gjennom en vanskelig tid.

I dag er hovedaktiviteten hos oss ridning. Siri er utdannede instruktør, og har en stor kjærlighet til hestene på gården. Atle liker seg best oppe i fjellet og guider turistene gjennom den storslåtte naturen Stugudal har å by på.

Hest har alltid vært en viktig del av gårdens historie, først som arbeidshest i jordbruket, deretter til kjøring av varer. Atle’s bestfar fraktet varer fra Trondheim og ut til butikken i bygda. Deretter bars det videre til Kjøli Gruver i Haltdalen.

I 1979 flyttet Siri og Atle oppover til gården, hvor de har drevet med både sau og snekkerverksted, i tillegg til hest. Siri begynte å ri allerede som 10-åring, og fikk arbeid hos Dyrhaug ridesenter først på 70-tallet. Etter hvert som det ble økning i egne hester, startet de opp med kommersiell ridning på slutten av 90-tallet.

Ballen begynte å rulle, og det er blitt satt opp utleiehytter, spisesal, storkjøkken og peisestue, samt utvendige fasiliteter. Patrusli Gaard er i full vekst! Vi er også godkjent som opplæringsbedrift og Inn På Tunet aktør.

Vi kan tilby en rekke aktiviteter og vi skreddersyr opplegg for alt fra bursdagsfeiringer til konfirmasjon og bryllup. Vi serverer lokal mat, med naturlige råvarer av høy kvalitet.

På gården finner du islandshester, bordercollien Queen, høns av ulike slag, storfe av rasen Aberdeen Angus og griser.

Vi er heldige som har hverandre og denne livsstilen. Mye arbeid, men verdens beste arbeidsplass!

 

VELKOMMEN TIL OSS!

Siri og Atle

 • ! Karolinerspelet 2018 ! Like før det braker løs! Mere informasjon om spelet og billetter finner du på vår hjemmeside og på www.karolinerspelet.no ! Foto: Bernt Kulseth
 • Lyst til å være med på rideleir i vinterferien? 🐴
Vi har ledige plasser både lørdag til tirsdag og tirsdag til fredag! 👍
 • Vi ønsker alle våre venner og kunder en riktig fin julehøytid! 🎄🎅 Håper vi ser dere i 2018! 🐴 Julehilsen fra Siri og Atle
 • En nydelig 1. Desember på Stugudal! 😍 Vi ønsker dere alle ei fin adventstid! ❄💙☃️
 • ❄🐴❄
 • Den 18.-20. Januar 2018 er det igjen klart for vinterens mektigste eventyr på Brekka bygdetun! ❄ Vi stiller med alle ridehester og en rekke statister. 🐴 Vi tilbyr pakkepriser på overnatting og billetter, ta kontakt for bestilling og pris! 👍
Foto: Bernt Kulseth
 • 🎅🎄 JULEGAVETIPS 🎄🎅 Gi bort en opplevelse i julegave! 🎁 Vi selger gavekort som kan brukes på alle våre aktiviteter, samt overnatting! Valgfritt beløp! 😃

Besøk oss gjerne på --> www.patrusli.no
 • 🎅🎄 JULEGAVETIPS 🎄🎅 Gi bort en opplevelse i julegave! 🎁 Vi har nå åpnet for påmelding til rideleir i vinterferien, uke 8/ 2018. 🐴🐴🐴 Mer informasjon og påmeldingsskjema finner du her --> http://patrusli.no/aktivitet/rideleir-og-timer/
 • Hyggelige jenter fra Mester Grønn på julebord 🎅🎄🐴 Takk for flotte blomster! 😃
 • Våre Aberdeen Angus koser seg på høstbeite 🐃🍁🍂🍃
 • Våre Aberdeen Angus koser seg på høstbeite 🐃🍁🍂🍃
 • Det lir mot vinter ❄ Dette bildet ble tatt tidligere i uka 😊

Følg oss!