Patrusli

Om oss

Nytt skilt på låven

Velkommen til en harmonisk familiebedrift!

Her jobber vi sammen, og innenfor hver våre fagområder. Gården har vært i familiens eie siden 1892, og har drevet med turisme i lang tid. Allerede i 1905 ble gården til Atle’s bestemor omtalt som overnattingssted i en NSB-brosjyre.

Atle husker godt påskene på 1960-tallet. Da fikk barna flytte ut fra soverommene og ta med seg soveposen under kjøkkenbordet. Da var hele huset bebodd av påsketurister i helpensjon.

Atle’s bestefar hadde en allsidig driftsform med kyr, sau, geiter og hest. Under andre verdenskrig var det nok spesielt geiteholdet, og salg av geitost som berget familien gjennom en vanskelig tid.

I dag er hovedaktiviteten hos oss ridning. Siri er utdannede instruktør, og har en stor kjærlighet til hestene på gården. Atle liker seg best oppe i fjellet og guider turistene gjennom den storslåtte naturen Stugudal har å by på. Bedre arbeidskollegaer skal man lete lenge etter!

Hest har alltid vært en viktig del av gårdens historie, først som arbeidshest i jordbruket, deretter til kjøring av varer. Atle’s bestfar fraktet varer fra Trondheim og ut til butikken i bygda. Deretter bars det videre til Kjøli Gruver i Haltdalen.

I 1979 flyttet Siri og Atle oppover til gården, hvor de har drevet med både sau og snekkerverksted, i tillegg til hest. Siri begynte å ri allerede som 10-åring, og fikk arbeid hos Dyrhaug ridesenter først på 70-tallet. Etter hvert som det ble økning i egne hester, startet de opp med kommersiell ridning på slutten av 90-tallet.

Ballen begynte å rulle, og det er blitt satt opp utleiehytter, spisesal, storkjøkken og peisestue, samt utvendige fasiliteter. Patrusli Gaard er i full vekst! Vi er også godkjent som opplæringsbedrift og Inn På Tunet aktør.

Navnet Patrusli kommer fra Pater-hus, dvs. Paterens eller den katolske prestens hus. I tiden før reformasjonen var hele nordsida av Stugusjøen klostergods under Bakke Nonnekloster i Trondheim. På denne måten formet Paterhuslia seg, som senere ble til Patruslia.

Vi er heldige som har hverandre og denne livsstilen. Mye arbeid, men verdens beste arbeidsplass!

Meny